Μεταξύ μείωσης στις συντάξεις και αύξησης της φορολογίας η κυβέρνηση επιλέγει τη δεύτερη πρακτική για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού που μπορεί να προκύψει μελλοντικά. Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Κακά τα ψέματα, όταν είμαστε σε καθεστώς μνημονίου, υπάρχουν τομείς που δεν αποφασίζουμε μόνοι μας» παραδέχτηκε ο κ. Κατρούγκαλος​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Όταν σου λείπουν χρήματα, μπορείς είτε να μειώσεις τη δαπάνη ή να αυξήσεις τα έσοδα» υποστήριξε, αναγνωρίζοντας το ενδεχόμενο νέων επιβαρύνσεων σε περίπτωση «αστοχίας» στους στόχους που έχουν τεθεί.
«Κακά τα ψέματα, όταν είμαστε σε καθεστώς μνημονίου υπάρχουν τομείς που δεν αποφασίζουμε μόνοι μας» παραδέχτηκε ο κ. Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι η ύπαρξη του «κόφτη» δεν συνεπάγεται αυτόματη μείωση μισθών και συντάξεων.

«Ο αυτόματος μηχανισμός δεν φέρνει μέτρα. Αναπροσαρμόζει μεγέθη. (Σε μια τέτοια περίπτωση) θα έχουμε ισοδύναμα μέτρα για ισοσκελισμό του προϋπολογισμού… Αν χρειαστεί το 2017, ο ”κόφτης” θα αναπροσαρμόσει αυτόματα και οριζόντια όλους τους κώδικες του προϋπολογισμού, αλλά τα μέτρα θα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή» είπε.

Ικανοποίηση για Eurogroup και ασφαλιστικό

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έγιναν δεκτές στο σύνολό τους οι προτάσεις της κυβέρνησης. Μας εμπιστεύτηκαν. Είδαν περισσότερα αποτελέσματα από εμάς» είπε.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, εμφανίστηκε βέβαιος ότι με τις νέες αλλαγές «9 στους 10 ασφαλισμένους θα βγουν κερδισμένοι, καθώς θα έχουν καλύτερες συντάξεις», προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης βασίζονται στους πυλώνες της ισοτιμίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης:
Κατρούγκαλος: Ο δημοσιονομικός «κόφτης» δεν συνεπάγεται άμεση λήψη μέτρων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης