Γεραπετρίτης: «Το νέο σχέδιο είναι λειτουργικό και θα δημιουργήσει συνθήκες αποσυμφόρησης των νησιών»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 11:36
Γεραπετρίτης: «Το νέο σχέδιο είναι λειτουργικό και θα δημιουργήσει συνθήκες αποσυμφόρησης των νησιών»

Για αποσυμφόρηση των νησιών έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, έπειτα από συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, λίγη ώρα πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών του βορείου Αιγαίου.

«Η κυβέρνηση ακούει τις τοπικές κοινωνίες… το μεταναστευτικό - προσφυγικό είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο ακουμπά τις πιο ευαίσθητες χορδές και των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής κοινωνίας…» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Για τον λόγο αυτόν η επικοινωνία της κεντρικής κυβέρνησης με τους δήμους και την Περιφέρεια θα πρέπει να είναι διαρκής. Δεν αρκεί να λέγεται ότι γίνεται κατανοητή η ένταση και ο πόνος που εισπράττουν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά θα πρέπει πρωτίστως να απαντάμε με έργα» επεσήμανε. Για αυτόν τον λόγο η απάντησή του κατά το σκέλος της δικής του αρμοδιότητας - και αφού θύμισε ότι πρωτίστως αρμόδιο είναι το νέο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο προϊστάμενος υπουργός- είναι ότι θα υπάρξουν πάρα πολύ σύντομα απτά δείγματα της νέας πολιτικής, έτσι ώστε καθησυχαστεί η τοπική κοινωνία.

Τέλος, ανέφερε ότι «θα πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στο ότι το νέο σχέδιο που έχει η κυβέρνηση είναι λειτουργικό, αποτελεσματικό και θα δημιουργήσει συνθήκες αποσυμφόρησης των νησιών».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 12:55