«Γιατί κρύβεται ο Αβραμόπουλος;»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013, 11:58
«Γιατί κρύβεται ο Αβραμόπουλος;»
«Μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε τόσο για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, τις οποίες αρνήθηκε, όσο και για το θέμα του κατοχικού δανείου, που άφησε ανοικτό, θα περιμέναμε την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου» αναφέρει ο Ν. Νικολόπουλος σε ανακοίνωσή του.

«Δυστυχώς, δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τίποτα. Οι υποτακτικοί του κ. Σόιμπλε δεν τόλμησαν να του αντιμιλήσουν, αλλά ούτε και να εκμεταλλευτούν την πάσα που τους έδωσε για το κατοχικό δάνειο. Ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος (και σημερινός υπουργός Εξωτερικών) κ. Ε. Βενιζέλος προτιμούν απλά να σιωπήσουν, ευελπιστώντας στην εύνοια του Γερμανού υπουργού οικονομικών για την πολιτική τους επιβίωση.

»ΓΙΑΤΙ Ο Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ;

»Δυστυχώς όμως, δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τίποτα ούτε από τον πρώην υπουργό εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος στις αρχές του περασμένου Απριλίου δημοσίως είχε σηκώσει "ανάστημα", τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι ζήτημα διεθνούς δικαίου.

»Πιο συγκεκριμένα, ο σημερινός υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει: "Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη, καθώς από τη φύση του το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων". Και είχε προσθέσει, επίσης, ότι "κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων".

»Πού είναι τώρα ο πολιτικός που όλο το προηγούμενο διάστημα διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο θέμα, εκφράζοντας την επίσημη θέση της χώρας και της κυβερνήσεώς της; Γιατί και αυτός επιλέγει να κρύβεται στη σιωπή; Αρέσκεται στη σιωπή των δύο "συμπρωθυπουργών" και… καταπίνει τόσο εύκολα την αντίδραση του κ. Σόιμπλε, η οποία μάλιστα έγινε επί ελληνικού εδάφους, επειδή άλλαξε χαρτοφυλάκιο;

»"Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ!!", κ. Αβραμόπουλε.

»Και εν πάση περιπτώσει, πού είναι -τρεις μήνες τώρα- η γνωμοδότηση του Συμβουλίου του Κράτους που, όπως έλεγε, είχε ζητήσει ο κ. Αβραμόπουλος; Τη ζήτησε άραγε ή όχι; Και αν τη ζήτησε, γιατί επί τρεις μήνες… δεν αναζήτησε και την απάντηση, ώστε να έχει η χώρα γερά νομικά στηρίγματα, όπως ο ίδιος έλεγε;»

Τέλος, αναφερόμενος ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Ν. Νικολόπουλος στη «σιωπή» του κ. Δ. Αβραμόπουλου, δήλωσε: 
«Θα περιμέναμε από το υψηλόβαθμο στέλεχος της -πάλαι ποτέ;- μεγάλης πατριωτικής παράταξης να ορθώσει το ανάστημά του και πάλι. Να εκφράσει τη "φωνή" των Ελλήνων απέναντι στα γερμανικά "nein", χωρίς να περιμένει -ματαίως- αυτό να το πράξει ο διάδοχός του στο υπουργείο Εξωτερικών. Ή τουλάχιστον θα περιμέναμε να παραιτηθεί, διαμαρτυρόμενος για τη διαφαινόμενη αλλαγή στάσης της ελληνικής κυβέρνησης.

»Τόσο ο κ. Αβραμόπουλος όσο και κάθε άλλος στην κυβέρνηση πρέπει να ξέρουν πως ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος, αλλά και ότι η ιστορική μνήμη και η εθνική περηφάνια δεν αποτιμούνται σε ομόλογα και σε spreads».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013, 13:24