Η θέση της Ελλάδας για την επέμβαση στη Λιβύη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011, 17:15
Η θέση της Ελλάδας για την επέμβαση στη Λιβύη
«Η Ελλάδα, όπως έχει δηλώσει η Κυβέρνηση, σέβεται απολύτως την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη και τις υποχρεώσεις της ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπογραμμίζοντας ότι «στην παρούσα φάση η Ελλάδα δεν μετέχει σε στρατιωτικού χαρακτήρα επιχειρήσεις, οι οποίες δεν διεξάγονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».

«Σε διμερές επίπεδο η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε αιτήματα φίλων και συμμάχων χωρών για την παροχή διευκολύνσεων υποστηρικτικού χαρακτήρα. Η Ελλάδα έχει δηλώσει στο ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο των δικών του σχεδιασμών τη διαθεσιμότητα της βάσης της Σούδας και συμπληρωματικά των αεροδρομίων του Ακτίου και της Ανδραβίδας, της φρεγάτας που εδώ και μέρες βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης με το οργανικό της ελικόπτερο και ενός ιπταμένου ραντάρ τύπου ΑΣΕΠΕ», αναφέρει – μεταξύ άλλων – η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ.

Και καταλήγει: «Η Ελλάδα είναι επίσης έτοιμη ανά πάσα στιγμή και εφόσον παραστεί ανάγκη να διαθέσει ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011, 17:16