Την αντίδραση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» με τον τίτλο «”ιπτάμενο” σκάνδαλο εκθέτει υφυπουργό».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται: «Σε ό,τι αφορά το ”χτύπημα” στην πρώτη σελίδα και το ”ρεπορτάζ” στις σελίδες 24-25 της εφημερίδας ”Αποκαλύψεις” σχετικά με δήθεν ανάμειξή μου σε δήθεν απευθείας ανάθεση για τη συντήρηση των ελικοπτέρων της ΕΛ..ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος θέλω, κατ’αρχήν να δηλώσω τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Για την ταμπακιέρα: ΚΑΜΙΑ απολύτως ανάθεση είτε απευθείας είτε μέσω διαγωνισμού για συντήρηση εναέριων μέσων του ΥΠΟΠΡΟ δεν έχει υπογραφεί ούτε πραγματοποιηθεί μετά από την 8/9/2010 που ανέλαβε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Χρήστος Παπουτσής και Υφυπουργός ο Μανώλης Όθωνας. Αυτό που έγινε ήταν η μη παράταση σύμβασης για την οποία –πέραν των άλλων- είχε ήδη υπάρξει αρνητική απόφαση του Ζ’ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η ανάκληση διαγωνισμών που είχαν νομικές, δικαστικές και διαδικαστικές εμπλοκές από το …2008 (!).

Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί με σχετικό Δελτίο Τύπου ότι το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ διερευνά και αξιολογεί κάθε δυνατότητα για την συντήρηση των εναέριων μέσων της ΕΛΑΣ και του Π.Σ., με γνώμονα τη διαφάνεια, το δημόσιο συμφέρον, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των πτήσεων και του προσωπικού.

2. Είναι γνωστό ότι ενίοτε κυκλοφορούν λαθρόβια έντυπα αποκλειστικά για την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων και για το λόγο αυτό ”πιέζουν” , ”εκβιάζουν” ή ”τιμωρούν”. Επειδή η εφημερίδα ”ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ” πιστεύω ότι δεν εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία, θα φιλοξενήσει ελπίζω την επόμενη Κυριακή συνέντευξή μου, όπου θα απαντήσω σε κάθε σχετική ερώτηση και θα παράσχω κάθε σχετική διευκρίνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υ.Γ. : Επειδή παρά τις προσπάθειές μου δεν έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσω, αφού κανείς δεν γνωρίζει την ύπαρξή του τον υπογράφοντα το δημοσίευμα κ. Σείριο Αλέξη, φαντάζομαι ότι θα μου κάνει την τιμή να είναι ο ίδιος, εκείνος στον οποίο θα δώσω τη συνέντευξη ή που θα κοινοποιήσω τη σχετική αγωγή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης