Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος βρίσκεται στη Λευκωσία με την ευκαιρία του 22ου συνεδρίου του ΑΚΕΛ.

«Εκφράσαμε την πάγια θέση του ΚΚΕ, ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, και ως τέτοιο διεθνές πρόβλημα πρέπει να παραμένει στην επικαιρότητα» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε ότι διαβεβαίωσε για την αλληλεγγύη του ΚΚΕ και τη συνεχή πάλη και τον αγώνα του ελληνικού λαού μαζί με τον κυπριακό για μία Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, με μία διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις, χωρίς προστάτες και επικυρίαρχους, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο τους, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Κύπριο πρόεδρο αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που αφορούν στην οικονομική κρίση, την κατάσταση στην Ε.Ε., την Ευρωζώνη και ιδιαίτερα την κατάσταση στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης