Ο Σβεν Μαρί, δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ του τζιχαντιστή ο οποίος πρωταγωνίστησε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 ανέλαβε την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή, σύμφωνα με το περιοδικό Politico.

Ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του βασικού προσώπου των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Μπατακλάν το 2015, αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή και πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, στην έρευνα του Qatargate στην οποία εξετάζεται για διαφθορά και δωροδοκία στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σβεν Μαρί, ένας δικηγόρος του ποινικού δικαίου στο Βέλγιο, δήλωσε στο περιοδικό Politico τη Δευτέρα ότι θα πάρει τη σκυτάλη από τον Αντρέ Ριζόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την Καϊλή.

 

«Παίρνω τη σκυτάλη» αναφέρει χαρακτηριστικά σε μήνυμά του ο Σβεν ΜαρίΤην είδηση, ότι δεν ήταν πλέον υπεύθυνος για τον φάκελο, επιβεβαίωσε στο Politico και ο πρώην δικηγόρος της Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει για ποιο λόγο συνέβη αυτό.

«Αναλαμβάνω», έγραψε ο Μαρί σε κείμενό του, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει πολλούς διάσημους πελάτες αλλά έγινε περισσότερο γνωστός όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του πλέον μισητού ανθρώπου στην Ευρώπη και κυρίως στη Γαλλία και το Βέλγιο, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο Αμπντεσλάμ είναι ο μόνος επιζών από την ομάδα που έσπειρε τον θάνατο το Νοέμβριο του 2015 στο Παρίσι με τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία της πόλης και ο οποίος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς αναστολή. Ακόμα και πριν από αυτό τον αποκαλούσαν δικηγόρο του διαβόλου γιατί είχε αναλάβει πελάτες όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς για τον ISIS.

Ο Μαρί είναι γνωστός ως ειλικρινής προσωπικότητα στα βελγικά μέσα ενημέρωσης, και έχει ξεκαθαρίσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει μόνο να υπερασπίζεται θύματα».

Πηγή: Politico.eu

Ποιος ήταν ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Ο Αμπντεσλάμ ήταν το μοναδικό εν ζωή μέλος της ομάδας των τζιχαντιστών που εξαπέλυσαν τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και το Σεν Ντενί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι. Κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για τρομοκρατία και ανθρωποκτονίες.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις είχε αναλάβει εκείνη την εποχή το Ισλαμικό Κράτος. Στο στόχαστρο είχαν μπει η συναυλιακή αίθουσα Μπατακλάν, έξι μπαρ και εστιατόρια και ο χώρος γύρω από το στάδιο Σταντ ντε Φρανς.

Η δίκη, που διεξήχθη σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ιστορικού Δικαστικού Μεγάρου του Παρισιού, κράτησε εννέα μήνες.

Ο Αμπντεσλάμ είχε υποστηρίξει στη δίκη ότι αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Όμως, βασιζόμενο στην έρευνα και στις καταθέσεις, το δικαστήριο έκρινε ότι στην πραγματικότητα η ζώνη δεν εξερράγη λόγω δυσλειτουργίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης