Η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης στη δίκη για τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, τονίζοντας πως την απόφαση για τα εξοπλιστικά προγράμματα έπαιρνε μεν το ΚΥΣΕΑ, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα ελέγχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Β. Παπανδρέου: «Το ΠΑΣΟΚ έχει πληρώσει πολύ ακριβά την υπόθεση Τσοχατζόπουλου»Η κα. Παπανδρέου που κλήθηκε όπως και οι κ.κ. Σημίτης και Βενιζέλος που κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα ως μέλη του ΚΥΣΕΑ, είπε ότι «βεβαίως και μπορεί να χωρέσει δωροδοκία πριν και μετά φτάσει η υπόθεση στο ΚΥΣΕΑ. Τότε όμως δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε θέμα δωροδοκίας».

Στην κατάθεσή της κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα όσων κατέθεσαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σημίτης, υποστηρίζοντας ότι η εισήγηση γινόταν πάντα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και δεν μπορούσαν να έχουν διαφορετική γνώμη ως προς τον τύπο των εξοπλιστικών. «Αυτό το ήξεραν στρατιωτικοί και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας… δεν είχαμε τον χρόνο και τη δυνατότητα από τον νόμο να ελέγξουμε τι περιείχε ο κάθε φάκελος των εξοπλιστικών και αν το κόστος της αγοράς ήταν το ενδεικνυόμενο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος τους είχε πει ότι «χρειαζόμαστε υποβρύχιο και ότι δεν είχαμε κανένα λόγο να πούμε τίποτα παραπάνω».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει πληρώσει πολύ ακριβά την υπόθεση Τσοχατζόπουλου» είπε μεταξύ άλλων η Βάσω Παπανδρέου.

Στο μεταξύ στο δικαστήριο προσήλθαν τόσο ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος όσο και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη οι οποίοι αντάλλαξαν ένα φιλί, λίγο πριν μπουν στη δικαστική αίθουσα.

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, όπως δήλωσε στο δικαστήριο, προτίθεται να καταθέσει νέα αίτηση αποφυλάκισής της μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων της Βάσως Παπανδρέου και του Γιάννου Παπαντωνίου.

Παράλληλα, ο συγκατηγορούμενος εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας με γραπτή δήλωσή του καλεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο «σήμερα και όχι αύριο» να κατονομάσει αυτούς που τον δωροδόκησαν, τα ποσά των δωροδοκιών και τη ζημία που υπέστη από τις δωροδοκίες το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ισχύς της ελληνική κυβέρνησης έναντι των δανειστών μας.

«Στο βωμό του τεκμηρίου της αθωότητας του κυρίου Α.Α. Τσοχατζόπουλου έχει ήδη θυσιαστεί η οικογένειά του και οι φίλοι του, έχει ήδη θυσιαστεί ένα ολόκληρο κίνημα, όπως κατέθεσε ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος… ας μη θυσιαστεί και ολόκληρη η Χώρα. Γιατί, πάνω από κατηγορούμενοι, πάνω από συνήγοροι υπεράσπισης, είμαστε Έλληνες» αναφέρει, επικαλουμενος το περιεχομενο των καταθεσεων του Κωστα Σημιτη και του Βαγγέλη Βενιζέλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης