Για πολιτική κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές του πολιτικού συστήματος έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στο Ναύπλιο, προσθέτοντας πως «η κρίση επιτάσσει αίσθημα και στάση εθνικής ευθύνης για να ξεπερασθεί, αλλά και απαλλαγή από προσωπικές ή κομματικές λογικές και σκοπιμότητες».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτήν την ώρα να αναλωνόμαστε σε άσκοπες κομματικές διενέξεις. Αυτό που προέχει είναι η διατήρηση της συνεργασίας, της συνεννόησης και της ενότητάς μας, ώστε να συνεχισθεί η, με θυσίες και δυσκολίες, σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση, που με σύνεση και προσδοκία μας έδωσε ως εντολή και μας ανέθεσε ως αποστολή πριν από έναν χρόνο ο ελληνικός λαός. Και αυτήν την αποστολή την ανέλαβε με υψηλό αίσθημα ευθύνης ο Αντώνης Σαμαράς και μέσα σε ένα χρόνο η Ελλάδα άλλαξε. Άλλαξε στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης. Και η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού είναι ακόμα πιο ισχυρή στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής μας». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως «οι καιροί απαιτούν εθνική συνεννόηση, εθνική ευθύνη και συναίνεση», ενώ προειδοποίησε ότι «λάθη, εκτροπές και παλινδρομήσεις, πέραν από το κακό που προκαλούν, θα κριθούν αυστηρά, τόσον από τους πολίτες όσον και κυρίως από την Ιστορία».

«Δεν πρέπει να αφήσουμε τίποτα να μας γυρίσει προς τα πίσω. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διασαλευθεί, αυτές τις κρίσιμες ώρες, η κοινωνική συνοχή και να αφήσουμε να πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης