Η περιοδεία του Π. Καμμένου στα Χανιά

Η περιοδεία του Π. Καμμένου στα Χανιά
Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τους βουλευτές του Κινήματος Νότη Μαριά και Βασίλη Καπερνάρο ξεκίνησε στα πλαίσια της προσυνεδριακής δραστηριότητας, διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, «για λόγους συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, διότι όπως επισήμανε «στο νησί αυτό συναντώνται, η τιμή , η λεβεντιά και η ανδρεία».

Την Παρασκευή από τις 7.30 το πρωί, ο κ. Καμμένος, έχοντας δίπλα του το σύνολο των πολιτευτών και της συντονιστικής επιτροπής του Νομού, κατευθύνθηκε προς τα Σφακιά.

Στις Βρύσες Αποκορώνου και κατόπιν στα Ασκύφου τον υποδέχθηκαν ντόπιοι που τον καλωσόρισαν και του ευχήθηκαν να συνεχίσει τον πατριωτικό αγώνα ενώ συνέχισε, αμέσως μετά, για να βρεθεί στον ναό της Παναγίας Θυμιανής για να προσκυνήσει τον ιστορικό τόπο σύναξης των επαναστατών.

Εκεί τον υποδέχθηκε, με έναν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό ο γνωστός Σφακιανός λογοτέχνης Σήφης Παπασηφάκης θυμίζοντας, πως εκεί έλαβε χώρα η λαϊκή συνέλευση της 19ης Μαΐου που επικύρωσε τις αποφάσεις της «Καγκελαρίας» των Σφακιανών για την Επανάσταση του 1821, που ξεκίνησε από τα Σφακιά.

Μετά από το προσκύνημα ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και η συνοδεία του μετέβησαν στην Ανώπολη, όπου οι επισκέπτες έγιναν δεκτοί από τους εκπροσώπους του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου και της κοινότητας με ενθουσιασμό.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του εθνικού ήρωα Ιωάννη Βλάχου ή Δασκαλογιάννη, που κατάγονταν από εκεί, και σφαγιάστηκε με βάρβαρο τρόπο από τους Τούρκους. Ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε να τονίσει , ότι ο ήρωας Δασκαλογιάννης, στον οποίο αποδίδουμε σήμερα την ελάχιστη της οφειλόμενης τιμής, «αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ήθους, γενναιότητας, αυτοθυσίας και φιλοπατρίας».

Ακολούθησε παραδοσιακή φιλοξενία στο πλαίσιο της οποίας ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ντόπιους για πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εγκαταλελειμμένη ελληνική ύπαιθρος, οι οποίοι τόνισαν πως «θεωρούν αναγκαίο να ξυπνήσει η Ελλάδα».

«Η Κρήτη, τα Σφακιά, ειδικά, θα διαδραματίσουμε και πάλι ιστορικό ρόλο στον πατριωτικό αγώνα του ελληνικού λαού», είπαν χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι προέτρεψαν τον Πάνο Καμμένο, να παραμείνει ανυποχώρητος, να διατηρήσει την αγωνιστικότητά του και να ηγηθεί του νέου ξεσηκωμού για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Μικρές στάσεις κατά τη διάρκεια της επιστροφής σε καφενεία για μια τσικουδιά και δύο κουβέντες έδωσαν την ευκαιρία ν’ ανταλλαγούν χειραψίες κι ευχές για το νέο έτος.

Στη συνέχεια της επιστροφής αυτής, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σταμάτησε σε σύγχρονο ελαιοτριβείο στις Βρύσες Αποκορώνου με σύντομη ξενάγηση και δοκιμή του ελαιολάδου της φετινής σοδιάς. Μάλιστα ακούστηκε δοκιμάζοντας να λέει «πρώτη μου φορά λαδώνομαι...».

Η περιοδεία στα Χανιά ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά, τους δρόμους του κέντρου της πόλης και το Ενετικό Λιμάνι, όπου πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στην έκθεση χειροποίητων έργων τέχνης στο Γιαλί Τζαμισί.

«Φεύγω, όπως πάντα, από την Κρήτη, με τα καλύτερα συναισθήματα. Σας ευχαριστώ που μου δείξατε, για άλλη μια φορά, πόσο πολύ αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε ανυποχώρητα τον αγώνα, τον κοινό αγώνα για την πατρίδα, τη δημοκρατία και το μέλλον των παιδιών μας», ήταν η αποχαιρετιστήρια δήλωση του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου.

Πηγή: flashnews.gr

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, 21:06