Ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πως “οδηγεί τη χώρα σε μια δεύτερη χρεοκοπία” καταλόγισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο thesocialist.gr, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Η κρίση μετατρέπεται ξανά σε ευκαιρία για υλοποίηση επιθετικών πολιτικών. Νομιμοποίηση της απλήρωτης εργασίας, κατάργηση του 8ωρου, κατάργηση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας με το νέο πτωχευτικό κώδικα”.

“Tο βασικό λάθος της κυβέρνησης είναι ότι υποτίμησε την πανδημία. Αυτό οδήγησε να μην προετοιμαστεί ποτέ η χώρα για το δεύτερο κύμα”, τόνισε, επισημαίνοντας: “Είναι κυβερνητική επιλογή η μη ενίσχυση του ΕΣΥ, η μη επίταξη ιδιωτικών κλινικών και η απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας για να αναφέρω μόνο μερικές από τις επιλογές που μας οδήγησαν στη σημερινή τραγωδία”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημείωσε πως “το μεγαλύτερο λάθος της αντιπολίτευσης ήταν ότι φοβήθηκε να δοκιμάσει νέες μορφές δράσεις και κινητοποίησης του κόσμου”. “Όμως αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει”, είπε, κάνοντας λόγο για επικείμενα “πολιτικά αποτελέσματα” μέσα στο έτος. “Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα προσπαθήσει μέσα από τη δράση και το πρόγραμμα του να δώσει απαντήσεις που να εκφράζουν τα όνειρα και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας”, προανήγγειλε. “Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και έχουμε συγκεκριμένη πρόταση για μια προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτή η πρόταση προκύπτει ως κοινωνική ανάγκη. Δεν αφορά μόνο πολιτικές δυνάμεις αλλά και συνολικότερα ένα διάσπαρτο δυναμικό μέσα στην αυτοδιοίκηση, τα εργατικά σωματεία και την κοινωνία των πολιτών. Κάθε δύναμη που θέλει να αυτόπροσδιορίζεται προοδευτική θα αναμετρηθεί με αυτή την ανάγκη”, προσέθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης