Από την Ολομέλεια της Βουλής, υπερψηφίστηκε επί της αρχής, αργά το βράδυ της Τρίτης, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για την ίδρυση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.).

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, ενώ σήμερα επί των άρθρων, η ΝΔ υπερψήφισε μονάχα το 4ο (κανονισμό λειτουργίας του ΕΤΕΑΝ) και ο ΛΑΟΣ το πρώτο (σύσταση του ταμείου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Μ. Χρυσοχοΐδης επέφερε νέες τροποποιήσεις στο σώμα του νομοσχεδίου, με τις οποίες αποκλείονται οι μεγάλες επιχειρήσεις από την παροχή εγγυήσεων και αντεγγυήσεων, ενώ ορίζεται ρητά πως οι θέσεις ευθύνης του νέου ταμείου θα στελεχωθούν από εκείνα τα στελέχη του ΤΕΜΠΜΕ που θα ανταποκριθούν στη σχετική πρόσκληση, έχοντας τα απαιτούμενα ειδικά, τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου έγινε υπό τη σκιά των αντεγκλήσεων για την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας που προτείνει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου – και η οποία, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, καθώς δεν είχε συνάφεια με το συζητούμενο νομοσχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης