Σε… διευκρίνιση προέβη ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, σχετικά με τη διεθνή υποστήριξη προς τη χώρα μας.

Η Ελλάδα αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση πολιτική υποστήριξη και όχι οικονομική βοήθεια, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ρωσικό Κρατικό Πρακτορείο «Ρία Νόβοστι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα δεν απευθύνθηκε στη Διεθνή Κοινότητα ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για οικονομική βοήθεια.

Η Ελλάδα προτίθεται και είναι ικανή να επιλύσει τα προβλήματά της από μόνη της», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

«Θέλουμε να δούμε και ήδη βλέπουμε σε σημαντικό βαθμό την πολιτική υποστήριξη από πλευράς των ευρωπαϊκών χωρών και την ακλόνητη προσήλωσή τους στην ενότητά μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Άλλωστε τα προβλήματα του ελλείμματος και του χρέους δεν αφορούν μόνο στην Αθήνα, συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα βρέθηκε στο κέντρο της προσοχής τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά, όπως όλοι γνωρίζουμε, πρόκειται για πολύ πιο ευρύ πρόβλημα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η Πορτογαλία, η Ισπανία και ολόκληρη η ευρωπαϊκή οικονομία».

Ο πρωθυπουργός επίσης επέκρινε τις χρηματαγορές, λέγοντας ότι «παρόμοιες δυνάμεις προκάλεσαν την παγκόσμια οικονομική κρίση πριν από έναν χρόνο και εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να συντονίσουμε την απάντησή μας σε αυτό.

Οι συζητήσεις που έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα αντανακλούν ακριβώς αυτή την αρχή», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Τέλος, αναφερόμενος στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, ο πρωθυπουργός είπε ότι τα έργα κατασκευής του μπορούν να ξεκινήσουν μέσα σε έξι μήνες.

«Το θεσμικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών για τις επιδράσεις στο περιβάλλον, και η συμφωνία για το τράνζιτ μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες και οι κατασκευαστικές εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως μετά από αυτό», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης