Βασικό μέλημα της σημερινής συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι «η Συνδιάσκεψη, η προετοιμασία της αξιολόγησης του Απολογισμού και του Προγραμματικού μας Πλαισίου», ανέφερε στην εισήγησή του ο Μιχάλης Καρχιμάκης, κατά τη διάρκεια του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος.

Οριοθετώντας την ημερομηνία της Συνδιάσκεψης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 2 με 4 Μαρτίου τόνισε ότι θα «συζητήσουμε την αξιολόγηση και τον απολογισμό της πορείας μας, αλλά ταυτόχρονα και την πολιτική και ιδεολογική ανασυγκρότηση, καθώς και την διατύπωση του Προγραμματικού Πλαισίου των εκλογών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα επιχειρήσουμε να ενεργοποιήσουμε και όλες τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει μία ομάδα που θα εισηγηθεί τον Απολογισμό και την αξιολόγηση της δίχρονης πορείας μας και μία ακόμα ομάδα Εισήγησης του Προγραμματικού Πλαισίου». Οι ομάδες αυτές, είπε θα πρέπει να ολοκληρώσουν μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου πρέπει να ολοκληρώσουν τις εισηγήσεις τους.

Όσον αφορά στη διαδικασία εκλογής ηγεσίας επεσήμανε ότι δρομολογούνται όλες οι σχετικές ενέργειες, «ξεκινώντας την διαδικασία αφού πρώτα έχουν καλυφθεί οι βασικές υποχρεώσεις της χώρας για το PSI και τη δανειακή σύμβαση».

«Έτσι, με εκτίμηση για τον χρόνο των εκλογών στα τέλη Απριλίου, η διαδικασία της εκλογής ηγεσίας μπορεί να οργανωθεί τον Μάρτιο μετά την Προγραμματική Συνδιάσκεψη. Και βεβαίως, στη συνέχεια μετά τις εκλογές, προχωρούμε στην διεξαγωγή του Τακτικού Συνεδρίου τον Ιούνιο», πρόσθεσε ο κ. Καρχιμάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, «αν υποθέσουμε, την 29η Απριλίου ως ημερομηνία των εθνικών εκλογών και το γεγονός ότι απαιτούνται 25 ημέρες πριν για να προκηρυχθούν αυτές, δηλαδή αρχές Απριλίου, τότε θα μπορούσαμε να ορίσουμε την εκλογή ηγεσίας μέσα στον Μάρτιο.

Ο κ. Καρχιμάκης έδωσε έμφαση στην ανάγκη ν’ ακολουθηθεί η δεοντολογία, καθώς «χρειάζονται συμπεριφορές που δεν θα μας εκθέτουν και δεν θα δημιουργούν αντιθέσεις και αντιδράσεις. Μέχρι τότε λοιπόν, δεν υπάρχουν υποψήφιοι».

1) ‘Οσον αφορά την Ομάδα Αξιολόγησης και Απολογισμού, ο ίδιος πρότεινε τον Παντελή Οικονόμου από το Πολιτικό Συμβούλιο, να συντονίσει την διαδικασία μαζί με τον Δημήτρη Ρέππα και τον Γιώργο Κουτρουμάνη. Για την ομάδα Προγραμματικού Πλαισίου, πρότεινε τον Πάρη Κουκουλόπουλο από το Πολιτικό Συμβούλιο, την Άννα Διαμαντοπούλου και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου «που είχαν συντονίσει το πλαίσιο του προγράμματός μας στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης