Κατάθεση-φωτιά του Τσουκάτου στη δίκη της Siemens: Το ΠΑΣΟΚ χρηματοδοτήθηκε με 16 δις το 2000 

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019, 18:59
Κατάθεση-φωτιά του Τσουκάτου στη δίκη της Siemens: Το ΠΑΣΟΚ χρηματοδοτήθηκε με 16 δις το 2000 

Από το 2008 είχε καταγγειλει την ιδιωτική χρηματοδότηση από εταιρείες στα πολιτικά κόμματα ο άλλοτε "στρατηγός του ΠΑΣΟΚ" Θεόδωρος Τσουκάτος, αλλά... κανενός το αυτί δεν ίδρωσε. 

Αυτό τόνισε, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης που έδωσε το πρωί στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς ο Θεόδωρος Τσουκάτος, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε μετά την απολογία του στη δίκη της Siemens, στην οποία μίλησε για χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ με 16 δις δραχμές την προεκλογική περίοδο του 2000.

Σύμφωνα με πληρoφορίες ο κ. Τσουκάτος επανέλαβε όσα και στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου δικάζεται για 1 εκατ. γερμανικά μάρκα τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο χρησιμοποίησε για να δωροδοκήσει στελέχη του ΟΤΕ ενόψει της υπογραφής της σύμβασης 8002.

Κατά πληροφορίες ο κ. Τσουκάτος επανέλαβε ότι ο Προεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις εταιρίες που επιχορήγησαν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των εταιριών αυτών.

Σχετικά με το που χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα φέρεται να υποστήριξε ότι δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος και ειδικότερα για τη χρηματοδότη ετεροδημοτών, φυλλάδια του κόμματος κλπ, ενώ διευκρίνησε ότι από τα 16 δις δραχμες που φέρεται να έλαβε το ΠΑΣΟΚ, τα 4,5 ήταν κρατική επιχορήγηση. Τέλος, φέρεται να επέμεινε ότι από το 2008 -όταν άνοιξε η έρευνα για τα μαύρα ταμεία της Siemens- είχε αναφέρει σε εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές για τος ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων και τη συνήθη πρακτική που ακολουθείτο, χωρίς ωστόσο να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019, 19:02