ΚΚΕ: Οι τιμές των καυσίμων στα νησιά του Αιγαίου καίνε τους νησιώτες και τους επισκέπτες

ΚΚΕ: Οι τιμές των καυσίμων στα νησιά του Αιγαίου καίνε τους νησιώτες και τους επισκέπτες
«Η τιμή των καυσίμων στα νησιά του Αιγαίου έχει πάρει φωτιά. Ήδη σε αρκετά νησιά ξεπερνά τα 2 ευρώ και όλα δείχνουν πως θα αυξηθεί και άλλο. Το πρόβλημα που δημιουργεί στους νησιώτες και τους επισκέπτες των νησιών είναι τεράστιο, εφόσον οι συγκοινωνίες στα νησιά είναι από ανεπαρκείς έως ανύπαρκτες και το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών και μικρών επιχειρηματιών, λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής, ισχνό» τονίζεται σε ανακοίνωση της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της άδικης αύξησης του ΦΠΑ από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των υπέρογκων φόρων που επιβαρύνουν τα καύσιμα, καθώς και της υψηλότατης κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, που ελέγχουν τον κλάδο της Ενέργειας» επισημαίνεται.

Το ΚΚΕ απαιτεί και παλεύει να επανέλθει τώρα ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, να καταργηθούν οι υπέρογκοι ειδικοί φόροι στα καύσιμα, για να μειωθεί άμεσα η τιμή τους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Σε αυτήν την κατεύθυνση καλεί τις εργατικές-λαϊκές δυνάμεις των νησιών να δυναμώσουν την πάλη και τις διεκδικήσεις τους. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία εναντίον της πολιτικής που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα, προκειμένου να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και να τεθεί επί τάπητος η ανάγκη η Ενέργεια να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» καταλήγει η ανακοίνωση της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, 14:11