Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ελλάδα-Ισραήλ, πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016, 20:12
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ελλάδα-Ισραήλ, πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας»
Με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάρχου, συναντήθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ.

«Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, τον κ. Νετανιάρχου, είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε το βάθος της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Είναι μια συνεργασία αμοιβαία ωφέλιμη και για τις δύο χώρες. Μια συνεργασία η οποία εκτείνεται σε πολλούς τομείς. Δεν περιορίζεται μόνο σε ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, αλλά και σε ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας", ανέφερε στη δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης προσθέτοντας ότι συζητήθηκαν και "ζητήματα οικονομικής συνεργασίας, όπου υπάρχουν ακόμα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο Κρατών».

Ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε την Ελλάδα και το Ισραήλ «πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή» και τόνισε πως:

«Η εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και η συνεργασία με την Κύπρο, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016, 20:12