Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, 14:16
Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού
Τη διαβεβαίωση ότι το ΚΚΕ θα εξακολουθήσει να βρίσκεται «στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση του νερού» έδωσε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται να υπάρξει «ενιαίος κρατικός φορέας νερού» για τη σωστή διαχείρισή του σε όλον τον κύκλο της υδροδότησης, από τους φυσικούς πόρους (πηγές) μέχρι τη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και την αποχέτευση.

Στη διάρκεια συνάντησής του με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ακόμη ότι επιβάλλεται να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που -όπως επισήμανε- έχει επιβληθεί με βάση την κοινοτική οδηγία για το νερό, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται «κεντρικό επιστημονικό σχέδιο», τόσο για την οικονομία συνολικά, όσο και για το νερό ειδικότερα.

«Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Το ΚΚΕ θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ποιοτικό και φθηνό νερό με εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους τους εργαζομένους και βεβαίως για την ανατροπή του νομοθετικού πλαισίου, που έχει επιβληθεί με βάση την κοινοτική οδηγία» σημείωσε και υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο «στην πραγματικότητα στρέφει στην ιδιωτικοποίηση, τους λέει ?εκεί θα πάτε?. Και βέβαια χωρίς τέτοια αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και χωρίς κάθετη αντίθεση και με την κοινοτική οδηγία και σύγκρουση και με την ΕΕ, δεν θα έχουμε προκοπή. Λέγαμε από την αρχή ότι είτε είναι πλειοψηφικό το πακέτο του δημοσίου είτε μειοψηφικό, θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια, σήμερα- αύριο, στην ίδια κατάσταση. Το θέμα δεν είναι μόνο να κρατηθεί πλειοψηφικό το πακέτο, αλλά να αλλάξει όλο το νομοθετικό πλαίσιο» επισήμανε και πρόσθεσε ότι δυστυχώς, όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε αντιδρούσε στην ιδιωτικοποίηση, έχουν την ίδια γραμμή.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, 14:16