Κάλεσμα για πορεία αλληλεγγύης προς τον κουρδικό λαό την Τετάρτη 13/1 και εκδήλωση ενημέρωσης για το κουρδικό ζήτημα αύριο Δευτέρα 11/1 απευθύνει η Λαϊκή Ενότητα. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου: 

«H Λαϊκή Ενότητα καλεί κάθε δημοκράτη πολίτη στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στην πορεία προς την τουρκική πρεσβεία της Τετάρτης 13/1, στις 6 μ.μ., σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον κουρδικό λαό που αντιμετωπίζει τις άγριες επιθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης στο Σουρούτς, το Ντιγιαρμπακίρ και στο σύνολο των κουρδικών περιοχών της Τουρκίας, επιθέσεις που συνοδεύονται από στρατιωτικούς αποκλεισμούς πόλεων και χωριών, δολοφονίες αμάχων, πολιτικών και αυτοδιοικητικών στελεχών, καθώς και από συστηματική στοχοποίηση πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων και αγωνιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Οι επιθέσεις αυτές έχουν την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση Ερντογάν, ενώ υποδαυλίζουν τις πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολή. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ενδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους και ο εξαναγκασμός εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων να παίρνουν καθημερινά το δρόμο της προσφυγιάς, πολλοί από τους οποίους χάνουν στη συνέχεια τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, με συνευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης.

»Τασσόμενοι/ες ανεπιφύλακτα στο πλευρό του κουρδικού λαού και στον αγώνα του για δικαιοσύνη, δημοκρατία και αυτοδιάθεση, καλούμε επίσης στην εκδήλωση ενημέρωσης για το τουρκικό Κουρδιστάν, την εγκληματική στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας και την αντίσταση του κουρδικού λαού, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρδιστάν τη Δευτέρα 11/1, στις 7μ.μ., στο αμφιθέατρο Γκίνη του Πολυτεχνείου, με ομιλητή τον βουλευτή του HDP Ertuğrul Kürkçü».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης