«Λανθασμένη σε όλα η οικονομική πολιτική»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011, 11:21
«Λανθασμένη σε όλα η οικονομική πολιτική»
«Επαναδιαπραγμάτευση σε όλα». Με αυτή τη φράση, ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς σε συνέντευξή του στη Real NEWS δίνει το στίγμα της πολιτικής του και προσθέτει: «τώρα ήλθε η ώρα να αξιολογηθεί συνολικά η πορεία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από πέρυσι έως τώρα. Που αποδείχθηκε λανθασμένη σε όλα .

Ποτέ οικονομική πολιτική δεν έπεσε τόσο έξω σε όλα». Υπογραμμίζει ότι χρειάζονται τρία πράγματα : «εναλλακτικό σχέδιο, μια άλλη κυβέρνηση να το εφαρμόσει και μια ομαλή μετάβαση από το αρχικό σχέδιο που απέτυχε στο εναλλακτικό σχέδιο». Επιμένει ότι αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική, η ΝΔ θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ακόμη και αν έλθει με 180 ψήφους.

Σημειώνει ότι η πρόταση της ΝΔ για επανεκκίνηση της οικονομίας αποτελεί τη βάση για τη νέα οικονομική πολιτική. Δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει άμεσα την αδικία στους χαμηλο-συνταξιούχους αλλά προσθέτει «όλες οι άλλες αδικίες θα αποκατασταθούν μόλις το επιτρέψει η δραστική μείωση του ελλείμματος . Αν εφαρμοστεί η πολιτική μας στο σύνολό της, αυτό θα γίνει σε τρία με τέσσερα χρόνια». Απορρίπτει την ιδέα των δημοψηφισμάτων και ξαναζητά εκλογές ενώ σημειώνει: «Έχουν το σύνδρομο της Αντουανέτας : ο λαός φωνάζει για ψωμί και εκείνοι μιλούν για …παντεσπάνι».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011, 11:23