Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και πως το 2016 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

O Άνχελ Γκουρία τόνισε ότι η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Άνχελ Γκουρία στο Μέγαρο Μαξίμου, με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας. Ο κ. Γκουρία παρέδωσε την έκθεση του Οργανισμού στον κ. Τσίπρα. «Βασική πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η επίτευξη ενός διττού στόχου: ανάκαμψη με κοινωνική δικαιοσύνη με ταυτόχρονη διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από τη μεριά του ο Άνχελ Γκουρία τόνισε ότι η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων, προσθέτοντας ότι ο ΟΟΣΑ θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη στήριξη του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

«Μεταρρυθμίσεις για να έρθει η ανάπτυξη»

Όπως είπε, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, καλώντας την κυβέρνηση να επιμείνει στις διαρθρωτικές αλλαγές που θα δώσουν νέα πνοή στην οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαιος ότι το 2016 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας​Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού εξήγησε ότι η χώρα πέρασε την τελευταία 6ετία από μια φάση επίπονης ύφεσης, με αύξηση της ανεργίας, κατακόρυφη πτώση του εισοδήματος, σημαντική επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου και διεύρυνση του χάσματος πλουσίων – φτωχών.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις οικονομικές επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να δοθούν κεφάλαια προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Ο Τσίπρας ξεφυλλίζει την έκθεση ΟΟΣΑ

Όσον αφορά στο ελληνικό χρέος και τον τρόπο αντιμετώπισής του προκειμένου να επιστρέψει σε βιώσιμη τροχιά, ο κ. Γκουρία ανέφερε ότι η υλοποίηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη συζητήσεων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi.gr (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Διαβάστε επίσης:
Επί τάπητος η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης