Στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η πανηγυρική εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η δική μας γενιά οφείλει να δείξει τι πετύχαμε σε δύο αιώνες ελεύθερης ζωής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι κύκλοι της ιστορίας μοιάζουν να ειρωνεύονται τις ιστορίες των ανθρώπων. Σήμερα καλούμαστε να επανατοποθετήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο. Τότε ήταν η γέννηση, τώρα είναι η αναγέννηση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Προσδοκώ ότι τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση θα συνδεθούν με τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας» επεσήμανε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία πρότεινε μεταξύ άλλων να συνομιλήσουμε με τους άλλους, με την εθνική μας ταυτότητα, για όσα είμαστε και όσα θέλουμε να γίνουμε.

«Τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821 και τη σύσταση του ελληνικού κράτους αποτελούν ορόσημο για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Είναι μια ευκαιρία αναμέτρησης με το μέλλον και μια ευκαιρία να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο» επεσήμανε η κα Αγγελοπούλου.

 

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας τόνισε τη σημαντική προσπάθεια που σημειώνεται για να αναδειχθεί η ιστορία και ο πολιτισμός της χώρας.

«Η σύγχρονη Ελλάς, στη σύγχρονη Βουλή ξεκινάει τη σπάνια προσπάθεια να αναδείξει την ιστορία, την αξία και τον πολιτισμό της. Όχι για να γαντζωθούμε σε αυτήν, αλλά για να γίνει εφαλτήριο» είπε μεταξύ άλλων.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης