ΝΔ : «Η Κυβέρνηση υπέστη μεγάλη πολιτική ήττα και ετράπη σε άτακτη υποχώρηση»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016, 19:51
ΝΔ : «Η Κυβέρνηση υπέστη μεγάλη πολιτική ήττα και ετράπη σε άτακτη υποχώρηση»
Της Άντζελας Πεΐτση

Την πάγια θέση της, πως η Νέα Δημοκρατία ήταν σταθερά υπέρ των Ανεξάρτητων Αρχών, εξέφρασαν υψηλόβαθμα στελέχη της γαλάζιας παράταξης, σχολιάζοντας την συνεδρίαση των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Υπογράμμισαν πως είναι υπέρ των πραγματικά Ανεξάρτητων και ισχυρών αρχών που είναι σε θέση να υπηρετήσουν την αποστολή τους.

Χαρακτηριστικά λένε από το Μοσχάτο πως η ΝΔ το απέδειξε με τη συγκρότηση των τεσσάρων (4) από τις πέντε (5) συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές μέσα σε λίγους μήνες. Θύμισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση ποτέ δεν συναίνεσε σε καμία Ανεξάρτητη Αρχή με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, να προκύπτει ακόμη και ζήτημα νομιμότητας των αποφάσεων τους.

Όπως τόνισαν πηγές της ΝΔ, στο zougla.gr «με την αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας απετράπη το επιχειρούμενο «μιντιακό» πραξικόπημα.Απετράπη το “μαύρο” στην ενημέρωση που αποπειράθηκε ο κ. Παππάς που θα έστελνε στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και θα προκαλούσε ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. Τον κ. Παππά που προχώρησε σε έναν αυθαίρετο περιορισμό των τηλεοπτικών καναλιών με μια μελέτη - παρωδία και ένα διαγωνισμό - φιάσκο, που αποκάλυψε τα σχέδια διαπλοκής της Κυβέρνησης».

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή κριτική κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι ίδιες πηγές είπαν χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση υπέστη μεγάλη πολιτική ήττα και ετράπη σε άτακτη υποχώρηση. Οι πολίτες συνειδητοποίησαν το σχέδιο της Κυβέρνησης να ελέγξει τα Μ.Μ.Ε, να χτυπήσει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπήρξε καθοριστική και ακύρωσε το νόμο Παππά», όπως τόνισαν.

Την ίδια στιγμή, επεσήμαναν πως με τη σημερινή συμφωνία για τη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ., η Νέα Δημοκρατία, διασφάλισε ότι κανένα κανάλι δεν πρόκειται να κλείσει. Καμία θέση εργασίας δεν πρόκειται να χαθεί.

Ανέφεραν πως με την υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας, μπήκε τέλος στο καθεστώς ανομίας που προκάλεσε ο κ. Παππάς πετυχαίνοντας την ύπαρξη ενός ένα πραγματικά αντικειμενικού, αμερόληπτου και ισχυρού Ε.Σ.Ρ. που θα επιτελέσει με ευθύνη το ρόλο του και θα υπηρετήσει στο ακέραιο το δικαίωμα των πολιτών για αντικειμενική ενημέρωση.

Καταλήγοντας στο σχολιασμό τους, τα γαλάζια υψηλόβαθμα στελέχη δήλωσαν: «Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι δεν κάνει εκπτώσεις και δεν παίζει παιχνίδια με το Σύνταγμα και τις επιταγές του. Με τη δήλωση του Προέδρου της Βουλής και σε ένα βαθμό με τη δήλωση του κ. Παππά, η Κυβέρνηση παραδέχθηκε, έστω και με καθυστέρηση, το λάθος της με τις τέσσερις (4) άδειες .Είναι αυτονόητο ότι είναι θέμα στοιχειώδους ευθύνης από την πλευρά της Κυβέρνησης να τηρήσει τη δήλωση που έκανε ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των αδειών».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016, 19:51