Μπορεί οι Τούρκοι αυτή τη φορά να μην παρενόχλησαν τα μέσα με τα οποία ταξίδεψε η Πρόεδρος της Ελλάδας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έστησαν ωστόσο, μια ακόμη χειρότερη προβοκάτσια.

Με τίτλους όπως «Το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό της Ελληνίδας Προέδρου ήταν σε τουρκικό έδαφος» η εφημερίδα Sozsu, η οποία εκφράζει τους Κεμαλιστές και αντιπάλους του Ερντογάν επαναφέρει με προκλητικό τρόπο τις απαιτήσεις των στελεχών τόσο του κεμαλικού κόμματος (των ρεπουμπλικανών) όσο και των ανώτατων στρατιωτικών οι οποίοι το τελευταίο καιρό βρίσκονται είναι η αλήθεια, εκτός στρατεύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να θυμίσουμε πως το τελευταίο «θύμα» του Ερντογάν ήταν ο ναύαρχος ο οποίος εφηύρε το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και θεωρείται και πατέρας της Τουρκολιβυκής συμφωνίας για τις ΑΟΖ που ως γνωστόν ο Ταγίπ Ερντογάν τον απέπεμψε και μάλιστα με πολύ άκοψμο τροπο. Δεν φθάνει λοιπόν, μόνο ο εθνικιστικός λαικισμός των οπαδών του Ερντογάν, έχουμε και την εθνικιστική και το ίδιο φανατική αντιπολίτευση η οποία προσβεύει τα ίδια ίσως και χειρότερα.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της προβοκατόρικης τακτικής της Άγκυρας, το ταξίδι της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Αγαθονήσι, μπήκε στο στόχαστρο των γειτόνων που επιδόθηκαν σε νέο προκλητικό παραλήρημα κάνοντας λόγο για τουρκικά εδάφη… υπό ελληνική κατοχή.

«Πρόκληση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας προς την Τουρκία. Επισκέφθηκε τη νήσο Εssek ( Αγαθονήσι) που ανήκει στο νομό Αϊδινίου! Η Σακελαροπούλου πήγε με ελικόπτερο στο τουρκικό αυτό έδαφος» γράφουν χαρακτηριστικά οι τουρκικές ιστοσελίδες, από την Yeni Safak μέχρι την Sozsu.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης