«Δεν θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, θα κάνουμε αυτό που πρέπει». Με αυτή τη φράση έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός για την αντιμετώπιση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης.

Μιλώντας στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Νικολούδης αποκάλυψε ότι 3.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής συνολικού ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται ανέλεγκτες στα συρτάρια των αρμοδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από το ποσό αυτό μπορούν να εισπραχτούν άμεσα τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι η πρώτη του δέσμευση.

«Έχω ήδη δώσει εντολή στο ΣΔΟΕ να εισπραχτούν άμεσα αυτά ποσά και να προηγηθεί ο έλεγχος αυτών των υποθέσεων», τόνισε ο κ. Νικολούδης, προσθέτοντας ότι, με νομοθετική ρύθμιση σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, δίνεται η αρμοδιότητα στο ΣΔΟΕ να μπορεί να πραγματοποιεί και τη βεβαίωση του φόρου.

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Όπως εξήγγειλε, θα ελεγχθούν όλες οι δημόσιες συμβάσεις και θα αποδοθούν και οι ποινικές ευθύνες, όπου υπάρχουν, ενώ οι υπερτιμολογημένες συμβάσεις δεν θα προχωρήσουν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για το λαθρεμπόριο καπνού, ο κ. Νικολούδης είπε ότι κάθε χρόνο έχει καταγραφεί φοροδιαφυγή 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ δήλωσε ότι τα τελευταία 50 χρόνια στη χώρα δεν υπήρχε μηχανισμός είσπραξης φόρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης