Ο εφήμερος Τσάρος...

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 12:42
Ο εφήμερος Τσάρος...
Τη θέση του υπουργού Οικονομικών αναλαμβάνει τελικά ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, διαδεχόμενος τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σαχινίδης θα ορκισθεί στις 14.45 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ενώ στις 17.30 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Φίλιππος Σαχινίδης γεννήθηκε το 1963 και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου τελείωσε το Λύκειο.

Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης (Queens College), ενώ απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Έλαβε υποτροφία από το Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Μεγάλης Βρετανίας.

Την περίοδο 1991 - 1994 δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (Σχολή Διοίκησης).

Είναι τραπεζικό στέλεχος. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής «Απασχόληση: Κίνδυνοι, Προκλήσεις, Προοπτικές» και μέλος της Επιτροπής «Κράτος-Αγορά και Παροχή Δημόσιων Αγαθών», του ΙΣΤΑΜΕ.

Στις εκλογές του 2007 εξελέγη βουλευτής Λάρισας. Την περίοδο 2007 - 2009 ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Στις εκλογές του 2009 επανεξελέγη βουλευτής και ανέλαβε υφυπουργός Οικονομικών.

Έχει αναπτύξει πλούσιο συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους, στον περιοδικό Τύπο και σε εφημερίδες.

Είναι παντρεμένος με τη Ράνια Καραγεώργου από το 1990 και έχει έναν γιο 18 ετών, τον Δημήτρη.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 13:11