Δύο εβδομάδες μετρημένες διήρκησε η ησυχία του νέου επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους), Πέτρου Χριστοδούλου. Όλα ξεκίνησαν από ένα άρθρο της «Le Monde» που μεταξύ άλλων αποκάλυπτε πως ο Π. Χριστοδούλου βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας που διατάχθηκε από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (FED), σχετικά με τις συμβάσεις που υπεγράφησαν μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Goldman Sachs.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νέος επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ εμπλέκεται στην ίδρυση της λονδρέζικης εταιρείας Titlos στις αρχές του 2009, μέσω της οποίας μεταφέρθηκε το δημοσιοοικονομικό χρέος της χώρας. Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει επίσης πως η FED θεωρεί ύποπτο τον τρόπο ανάμειξής του, καθώς στο παρελθόν είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην Goldman Sachs. Η αντίδραση από την μεριά Χριστοδούλου ήταν άμεση, καθώς απάντησε στο δημοσίευμα της «Le Monde», υποστηρίζοντας πως στην Goldman Sachs εργάστηκε μεταξύ 1987 και 1988 «με αντικείμενο τα ομόλογα των καναδικών επαρχιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, η συγκεκριμένη αποκάλυψη δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορους τους κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών, από τη στιγμή, δε, που η έρευνα από την FED διατάχθηκε μόλις τρεις ημέρες μετά την τοποθέτησή του ως επικεφαλής. Συνεπώς, έχουμε να κάνουμε με έναν ατελείωτο κύκλο πολιτικού προβληματισμού που έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού ορισμένα γραφεία «παρά τω πρωθυπουργώ». Από την άλλη, η «εύκολη» απομάκρυνση του Πέτρου Χριστοδούλου δεν αποτελεί την εύκολη λύση, καθώς κάτι τέτοιο θα καθιστούσε αυτόματα πολιτικά υπόλογη την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Οψόμεθα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης