O Παπανδρέου ρίχνει το γάντι στον Βενιζέλο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 17:46


Του Φώτη Τριάρχη


Σκληρή απάντηση στις διαρροές από το «βενιζελικό» στρατόπεδο περί διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ, δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου, διαμηνύοντας: Οι απειλές περί «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» και «πειθαρχικού χαρακτήρα μέτρων», «δεν αφορούν παρά τους εμπνευστές και διακινητές αυτών των πληροφοριών και προφανώς, εδράζονται στα αδιέξοδα των δικών τους επιλογών και στην αγωνία που τους διακατέχει».

Σε μια εκτενή ανακοίνωση, ο Γιώργος Ελενόπουλος, επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού αφήνει πολλές μπηχτές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το περιβάλλον του και τη στρατηγική που ακολουθεί. «Θα φρόντιζαν να ενώνουν αντί να διχάζουν, να προσθέτουν αντί να αφαιρούν, να πολλαπλασιάζουν αντί να διαιρούν – και στην πολιτική σκηνή και στο Κίνημα. Αντ” αυτού, σπαταλούν με αφροσύνη τις δυνάμεις τους» τονίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Προειδοποιεί μάλιστα ότι «αντί, όπως πιστεύουν, να «πιέσουν» τον Γιώργο Παπανδρέου, αποκαλύπτουν τα δικά τους αδιέξοδα, ένεκα των δικών τους επιλογών, των εντεινόμενων προβληματισμών από τους οποίους διακατέχονται και της αγωνίας από την οποία εκκινούν – για τους δικούς τους λόγους, που ωστόσο, αποτελούν πλέον, κοινό μυστικό».

Και υπογραμμίζει: «Όσο και αν ονειρεύονται «ξεκαθαρίσματα», δεν θα καταφέρουν ποτέ να απαξιώσουν την σημασία των αρχών, των αξιών του Κινήματος και των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων, μετατρέποντάς τες σε προσωπικές και ιδιοτελείς».

Ο πρώην Πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει «είναι η πορεία της χώρας και η δυνατότητα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες της χώρας και του Ελληνικού λαού».

Σχολιάζοντας σειρά δημοσιευμάτων που αναφέρονται στον Γιώργο Παπανδρέου και μεταφέρουν «Όσο και αν ονειρεύονται «ξεκαθαρίσματα», δεν θα καταφέρουν ποτέ να απαξιώσουν την σημασία των αρχών, των αξιών του Κινήματος και των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων, μετατρέποντάς τες σε προσωπικές και ιδιοτελείς»«πληροφορίες, σχολιασμούς και απόψεις που υποτίθεται ότι τον εκφράζουν – και αποδίδονται δήθεν, στο γραφείο του, σε κύκλους, συνεργάτες», ο πρώην Πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι «όλα αυτά ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αποτελούν γεννήματα της φαντασίας των δημιουργών τους ή εδράζονται σε δήθεν πληροφορίες «καλοθελητών». Τα παραπάνω διαψεύδει κατηγορηματικά η Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «ο Γιώργος Παπανδρέου, ό,τι έχει να πει το λέει μόνος του και με παρρησία, όπως πάντα. Με τις ομιλίες του, τα άρθρα του, τις δηλώσεις του, τις ανακοινώσεις του γραφείου του».

Επαναλαμβάνει ότι «σε αντίθεση με άλλους, δεν διαθέτει «κολλητούς», «ομάδες» και «φράξιες»» αλλά αντιθέτως «μιλά με όλους, δεν εντέλλει και δεν αποθαρρύνει κανέναν, είτε να εκφράσει τις απόψεις του, είτε να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση».

Επισημαίνει ότι «όλοι έχουν την ευθύνη όσων λένε και όσων πράττουν» και πως «κάποιοι συμφωνούν με τις απόψεις του και κάποιοι διαφωνούν – τίποτα πέραν αυτού».

Τέλος απαξιώνει την συγκυβέρνηση – χωρίς να την κατονομάσει – λέγοντας: «Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για την πορεία της χώρας και το μέλλον του Ελληνικού λαού, θα αξιοποιούσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου: Να επιτευχθεί στοιχειώδης εθνική συνεννόηση, να διαμορφωθεί με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση πλαίσιο διαπραγμάτευσης για το χρέος και την πορεία της χώρας μετά το μνημόνιο και κυρίως, να διαμορφωθεί εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την μεταπελατειακή Ελλάδα, ώστε να απαλλαγεί οριστικά από τις αιτίες που την οδήγησαν στην κρίση και να αποκτήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκ βάθρων αλλαγή της, ώστε να διασφαλιστεί και η οριστική σωτηρία της και η βιώσιμη ανάπτυξή της».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 20:20