Η Θράκη μπορεί να παράξει πλούτο για τους κατοίκους της αρκεί να υπάρχει σχεδιασμός και κατεύθυνση. Και ο πλούτος της είναι η πράσινη ανάπτυξη. Αυτό τονίσθηκε σε ημερίδα με θέμα τις πράσινες θέσεις εργασίας στη Θράκη, που έγινε χθες στην αίθουσα του επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, με ομιλητές κλιμάκιο των Οικολόγων Πρασίνων, που επισκέφθηκε την περιοχή.

Όπως τονίσθηκε, βασικός στόχος των Οικολόγων Πρασίνων είναι η κοινωνική οικονομία που αποτελεί τη μεγάλη δύναμη της τοπικής οικονομίας, αλλά και της κοινωνικής αλληλεγγύης που χρειάζεται αυτή την περίοδο ο τόπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κρίση είναι βαθειά και είναι κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική. Η εναλλακτική πρόταση βασίζεται στη διαμόρφωση περιφερειακών πολιτικών, που θα βασίζονται στα πρότυπα της πράσινης καινοτομίας και μιας νέας μορφής κοινωνικής αλληλεγγύης, που επιτρέπει στους πολίτες, μέσα από νέες δομές συνεργασίας να ζουν καλύτερα, έστω κι αν έχουν περιορισμένα εισοδήματα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και ευρωβουλευτής από το νέο έτος του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων, Νίκος Χρυσόγελος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κρίση μπορεί να είναι και η ευκαιρία να δημιουργηθούν σε περιφερειακό επίπεδο νέες αντιλήψεις για την οικονομία, που θα βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος, με δημιουργία θέσεων εργασίας, που θα συμβάλλουν στη μακροχρόνια ευημερία της κοινωνίας. «Υπάρχουν πολλά καλά παραδείγματα και στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε», ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Χρυσόγελος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης