Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε προσωπικά στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι είναι αιχμάλωτος μιας αξεπέραστης αντίφασης της παράταξής του και ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

«Όταν μιλά ο κ. Τσίπρας, έχω τεταμένη την προσοχή μου για να δω ποια συχνότητα επιλέγει. Σήμερα το πήρε πολύ αριστερά. Στο εξωτερικό όπου απευθύνεται σε άλλο ακροατήριο έχει πιο συντηρητικές θέσεις. Σήμερα, τον είδα αριστερό, ριζοσπάστη και θυμωμένο. Ποια είναι η αιτία του θυμού; Είναι αιχμάλωτος μίας αξεπέραστης αντίφασης της παράταξής του. Αυτής που δεν μπορεί να ισορροπήσει απέναντι στην προοδευτική, φιλολαϊκή ευρωπαϊκή προοπτική και αυτής του ΚΚΕ που λέει ότι δεν μπορεί να λες το κραυγαλέο ψέμα ότι είσαι μέσα στο ευρώ και έξω από το μνημόνιο» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα τελευταία τρία χρόνια, ο πολίτης βιώνει την ύφεση, την ανεργία, τη μείωση των εισοδημάτων, αλλά δεν βιώνει την απόλυτη καταστροφή που ήταν το εναλλακτικό σενάριο. Μετά την εμπειρία της Κύπρου, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λέει τέτοια ψέματα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τη στάση του σε ό,τι αφορά στην τροπολογία που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για την ανεργία, λέγοντας: «Δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός. Είναι ζωτική ανάγκη της κυβέρνησης και είναι συμφωνία των τριών αρχηγών, που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Δεν θέλουμε χάρες. Θέλουμε εφαρμογή πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζει».

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης