«Οδυνηρά για τον λαό τα αποτελέσματα όποιας διαπραγμάτευσης»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 17:26
«Οδυνηρά για τον λαό τα αποτελέσματα όποιας διαπραγμάτευσης»
Την παραδοχή του πρωθυπουργού ότι η σημερινή πολιτική θα συνεχιστεί και ότι η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ «είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η όποια συζήτηση ή διαπραγμάτευση θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα για το λαό» επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Γίνεται φανερό ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιδιώκει «ελάφρυνση» του χρέους και του μνημονίου, όχι για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, αλλά για να εξασφαλίσει περισσότερο χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο και για ν’ αποσπάσει τη λαϊκή ανοχή στη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής. Άλλωστε, τόσο η ΕΕ όσο και το ΔΝΤ και η ΕΚΤ έχουν προεξοφλήσει τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες, ανεξάρτητα με τη στάση που κρατάει ο καθένας στο ζήτημα του χρέους και του μίγματος πολιτικής που προτείνουν για την καπιταλιστική ανάκαμψη» αναφέρει στο σχόλιό του.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει αποπροσανατολιστική και εχθρική για το λαό την «αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τ’ άλλα κόμματα που «προσκυνούν» την ΕΕ για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα αυτό τον αντιλαϊκό δρόμο, να διαπραγματευτεί καλύτερα το «τέλος του μνημονίου και της τρόικα».

«Όλοι τους κρύβουν ότι, με ή χωρίς τρόικα, με ή χωρίς νέο «πακέτο-μνημόνιο», ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει τα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς επιτήρησης της ΕΕ, θα συνεχίσει να ματώνει για να ανακάμψει το κεφάλαιο. Γι’ αυτό άλλωστε και αυτά τα κόμματα δε δεσμεύονται για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού ούτε καν για την ουσιαστική ανακούφισή του» τονίζει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 17:26