«Όλα τα σενάρια, εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 14:07
«Όλα τα σενάρια, εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία»
«Δεν μπορούμε να χάνουμε ούτε μία μέρα» τόνισε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, εν όψει των εθνικών εκλογών, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασιών μετεκλογικά. Υποστήριξε ακόμη ότι οι διαγραφέντες μπορούν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ αλλά όχι και στα ψηφοδέλτια, καθώς, όπως είπε, «η άρνηση ψήφου εκείνη την πολύ δύσκολη στιγμή ήταν μια μορφή λιποταξίας».

«Η απόσταση ανάμεσα στην προηγούμενη και την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι ένα τριήμερο, το Σαββατοκύριακο των εκλογών. Γιατί δεν έχουμε δικαίωμα αυτή τη στιγμή να βάλουμε τα μολύβια κάτω ούτε για ένα λεπτό» δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας μετεκλογικά επισήμανε: «Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοδυναμία, θα κοιτάξουμε όλα τα σενάρια, ώστε να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα. Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι στη χώρα θα υπάρξει σταθερότητα, με συνεργασία. Και η συνεργασία αυτή θα γίνει, εφόσον το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και μας οδηγήσει προς τα εκεί, με προγραμματική συμφωνία».

Μίλησε, πάντως, για συνεργασία προς προοδευτική κατεύθυνση, συμπεριλαμβάνοντας τη Δημοκρατική Αριστερά. «Το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει υποστεί αυτό το κάταγμα στην πολιτική και ιδεολογική του σπονδυλική στήλη, μετά από την πολύ δύσκολη διετία. Έχει σήμερα μπροστά του το μεγάλο στοίχημα της ανάκαμψης, που θεωρούμε ότι είναι ένας λογικός στόχος για το επόμενο χρονικό διάστημα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το επιθυμητό θα ήταν να υπάρχει μια προοδευτική συνεργασία. Θεωρώ ότι είναι πολύ καταλυτική η στάση και η θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το επόμενο διάστημα και για το τι προτίθεται να κάνει, ως προς τη συμμετοχή της στη διακυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 14:59