Σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων στον Εχίνο μίλησε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, που πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην περιοχή.

Ο κ. Νταβούτογλου έτυχε θερμής υποδοχής από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας και τοπικούς παράγοντες της περιοχής, που προσέφεραν λουλούδια στον ίδιο και στη σύζυγό του και θυσίασαν προς τιμήν του ένα αρνί, σύμφωνα με το παλιό έθιμο για τους φιλοξενούμενους που επισκέπτονται πρώτη φορά την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι ήταν παλιά του επιθυμία να επισκεφθεί τον Εχίνο και, αφού χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, τους συνέστησε «να είναι μονιασμένοι» και να διατηρήσουν τη θρησκεία και τις παραδόσεις τους. Επανέλαβε ότι θα πρέπει ως Έλληνες πολίτες και ως Ευρωπαίοι πολίτες να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες και να είναι ενεργοί σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής και δημόσιας ζωής.
 
Παράλληλα,υπογράμμισε ότι «το καλό κλίμα που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αποβαίνει και προς όφελός τους» και αναφέρθηκε στις εποικοδομητικές συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών.

Οι τοπικές Αρχές προσέφεραν στον κ. Νταβούτογλου και στη σύζυγό του τοπικά πλεκτά και έναν ασημένιο δίσκο, ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν τους σε εστιατόριο του χωριού.

Ο κ. Νταβούτογλου θα διανυκτερεύσει στην Καβάλα και αύριο θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης