Στην ανάγκη «διασφάλισης των πνευματικών δικαιωμάτων ώστε να γίνει δυνατός ο εμβολιασμός του πληθυσμού σε όλον τον πλανήτη» εστίασε την ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Κόκκαλης, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώπιον της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπογραμμίζοντας παράλληλα τα ανθρωπογενή αίτια της πανδημίας.

Ο κ. Κόκκαλης υπενθύμισε ότι «η επιστημονική κοινότητα μας είχε προειδοποιήσει για μια επερχόμενη πανδημία αλλά οι κυβερνήσεις μας δεν είχαν προετοιμαστεί», προειδοποιώντας ότι «είμαστε στα πρόθυρα ενός τρίτου κύματος, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τις οικονομίες μας στα βράχια και την ανισότητα εκτός ελέγχου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Κόκκαλη, «η επιστημονική κοινότητα αλλά και υπηρεσίες έρευνας του Κοινοβουλίου έχουν κάνει σαφή τη σύνδεση μεταξύ αυξημένης περιοδικότητας και σφοδρότητας πανδημιών που προέρχονται από τα ζώα, με την ανθρωπογενή απώλεια της βιοποικιλότητας».

Έχει καταστεί σαφές σε όλους, συνέχισε, ότι το «αόρατο χέρι της αγοράς» απεδείχθη ανίκανο να ρυθμίσει τη φύση και να εξασφαλίσει την υγεία και την ευζωία των πολιτών και κάλεσε την κα. Φον ντερ Λάιεν να εξασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα, ούτως ώστε να εμβολιαστούν όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη αναγνωρίζοντας παράλληλα «τη γενναία προώθηση και δημιουργία από την Επιτροπή του Ταμείου Ανάκαμψης και την από κοινού προμήθεια των εμβολίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης