Ιδιαίτερους τόνους, πολλές φορές «λυρικούς» και -κατά δήλωσή του- «συναισθηματικούς», χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση στον αγώνα, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για τα κακώς κείμενα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως αυτές τις δύσκολες ώρες «…δεν φυγομαχούμε, δεν φυγοπονούμε. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας» και ζήτησε να εξασφαλισθεί στη χώρα ηρεμία, ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες αλλαγές και η Οικονομία να καταστεί βιώσιμη.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε -εμμέσως πλην σαφώς- επιτυχία της κυβέρνησής του τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι αφενός συστάθηκε λόγω της αξιοπιστίας που έφερε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου αποδεικνύει την ισχυρή βούληση της ΕΕ για βοήθεια στη χώρα μας.

«Παραλάβαμε την Ελλάδα στα πρόθυρα της κατάρρευσης και θα την παραδώσουμε δυνατή, αξιόπιστη, περήφανη και αναπτυξιακά και κοινωνικά δίκαιη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας δε σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για την απόφασή της να προσφύγει στον μηχανισμό, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτοί αγνοούν σκοπίμως ή αφελώς την κατάσταση της οικονομίας.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η Ελλάδα θα διαπραγματευθεί τις λεπτομέρειες ενός προγράμματος για την επόμενη τριετία, και διαβεβαίωσε ότι οι πιο αδύναμοι πολίτες θα προστατευθούν από το δίχτυ προστασίας που θα δημιουργηθεί.

Ο κ. Παπανδρέου σχολίασε και τη «συγγνώμη» του προέδρου της Ν. Δ. Αντώνη Σαμαρά για τις παραλείψεις της κυβέρνησης Καραμανλή:

 «Άκουσα μια συγνώμη, όμως αφορούσε το παρελθόν, δεν αφορούσε το παρόν, το τι μέλλει γενέσθαι, συγνώμη σημαίνει είμαι έτοιμος να αλλάξω και αυτό ούτε το άκουσα ούτε το είδα. Συγνώμη σημαίνει να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους υπʼ ευθύνη τους η Ελλάδα βρίσκεται υπό κηδεμονία. Γνωρίζω ότι δεν ταυτίζονται με τις πολιτικές της κυβέρνησης της προηγούμενης εξαετίας, δεν θα υπερβούμε τη σημερινή κρίση αν δεν κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια, αν δεν δώσουμε ένα συνολικό όρκο» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης