«Ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση με άλλους παράγοντες για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν» υπογράμμισε με σαφήνεια ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στον απόηχο των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση για συνομιλίες στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με καταδικασμένο μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, τόνισε ότι δεν γνωρίζει τι είπε ακριβώς ο κ. Πανούσης, επαναλαμβάνοντας ότι «ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν», προβάλλοντας ως απόδειξη αυτού ότι «ο νόμος ο οποίος προέκυψε είχε πάρα πολλές ρυθμίσεις που άφησαν απογοητευμένες κάποιες ομάδες κρατουμένων -λόγος για τον οποίο του έκαναν επιθέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άλλο θέμα είναι η νομοθεσία και το πως θα ετοιμαστεί και θα ψηφιστεί από τη Βουλή και άλλο ένα αίτημα που αφορά σε μια απεργία πείνας ή μια συνθήκη στις φυλακές» πρόσθεσε.

Επ’ αυτού, ο κ. Παρασκευόπουλος τάχθηκε υπέρ τού να συνομιλεί με κρατούμενους το κράτος, επικαλούμενος ακόμα και ακραίες καταστάσεις στις οποίες όπως τόνισε κάποιος μπορεί να είναι έτοιμος να σκοτώσει άνθρωπο και μια συνομιλία μαζί του να οδηγήσει σε σωτηρία.

«Δεν παύει ο κρατούμενος να είναι άνθρωπος» είπε ο υπουργός της Δικαιοσύνης, συμπληρώνοντας ότι «ασφαλώς η πολιτεία θα πρέπει να τον ακούσει στοργικά, καθώς αυτός είναι ο θεσμικός της ρόλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιτίθεται με σφοδρότητα στον Γ. Πανούση μετά τις καταγγελίες του τελευταίου επεσήμανε ότι είναι μέλος της κυβέρνησης ως υπουργός Δικαιοσύνης και έχει κάποιες οριακές αρμοδιότητες που αφορούν στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

«Ο δικός μου ρόλος είναι να εγγυώμαι την ανεξαρτησία και την αποτελεσματικότητά της» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι δεν θέλει να επεκταθεί όσο διαρκεί η έρευνα της δικαιοσύνης για την υπόθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης