Ποτάμι: «Για τον Τσίπρα προέχει το κομματικό κόστος και όχι το συμφέρον των πολλών»

Ποτάμι: «Για τον Τσίπρα προέχει το κομματικό κόστος και όχι το συμφέρον των πολλών»
Να απομονώσει τις εσωκομματικές φωνές που επιθυμούν τη ρήξη με τους εταίρους και να λάβει τις αποφάσεις του με βάση τη λαϊκή εντολή και την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών για παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, ζητεί από τον Αλέξη Τσίπρα με ανακοίνωσή του το Ποτάμι.
 
Το Ποτάμι τονίζει χαρακτηριστικά ότι «η πίεση από την αριστερίστικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για ρήξη και επιστροφή στη δραχμή αυξάνεται όσο περνούν οι μέρες. Η χώρα δεν μπορεί να παραμένει δέσμια των εσωκομματικών συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ και των ενδοκυβερνητικών ισορροπιών με τον ακροδεξιό εταίρο».
 
Επίσης, σημειώνεται ότι η συμφωνία με τους εταίρους, που έχει αναγορευθεί από την κυβέρνηση σε γόρδιο δεσμό, πήρε νέα μετάθεση για τις αρχές Ιουνίου.

«Η διαπραγμάτευση καθορίζεται από το άγχος της κυβέρνησης να περάσει από το αλήστου μνήμης "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" στο δύσκολο "πρόγραμμα των Βρυξελλών", διάφορες εκδοχές του οποίου βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Για τον κ.Τσίπρα φαίνεται ότι συνεχίζει να προέχει η εσωκομματική διαχείριση και το κομματικό κόστος και όχι το συμφέρον των πολλών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, 17:47