Η εφημερίδα Hurriyet με αφορμή το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι – όταν τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού άνδρες του οποίου χρειάστηκε να προχωρήσουν σε προειδοποιητικές βολές – προχώρησε στη δημοσίευση πρωτοσέλιδου με τίτλο «Πρόκληση, παρενόχληση και πανικός στο Αιγαίο» υποστηρίζοντας ότι «ελληνικό σκάφος πυροβόλησε τους Τούρκους αλιείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανάγνωση που κάνουν οι Τούρκοι για όσα συνέβησαν στο Φαρμακονήσι η Hurriyet αναφέρει ότι «ελληνικό σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας παρενόχλησε τους Τούρκους αλιείς στα ανοιχτά στα Δίδυμα και έριξε προειδοποιητική βολή. Μόλις η Τουρκία απάντησε άμεσα προκλήθηκε φόβος και πανικός στην Αθήνα».

Το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

Παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό δέχθηκε το πρωί της Πέμπτης (5/1) περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Φαρμακονησίου, περίπου ενάμισι ναυτικό μίλι εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού. 

Το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης