Προσκλητήριο στους βιομηχάνους για μια νέα κοινωνική συμφωνία για την παραγωγική ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της χώρας απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Στην ομιλία του κάλεσε τους βιομηχάνους να μην συναινέσουν σε απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και στην περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, γιατί όπως είπε «όταν υποβαθμίζεται ένας παραγωγικός συντελεστής δεν μπορούν παρά να επηρεαστούν και οι υπόλοιποι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε ότι αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα παραλάβει μια χώρα διαλυμένη οικονομικά και πολιτικά, και με τον κίνδυνο να είναι και διχασμένη. «Αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να την επαννενώσει, και σε αυτό χρειαζόμαστε τη συνεισφορά του επιχειρηματικού κόσμου», ανέφερε.

Στην ομιλία του επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά να λαμβάνει μείζονος σημασίας αποφάσεις, και έφερε ως παράδειγμα τη διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος, το διορισμό προσώπου στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, και στη θέση του έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν.

Ανέφερε ότι θα στηρίξουμε επενδύσεις με ισχυρή προστιθέμενη αξία, προσέθεσε ωστόσο ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό επενδυτικό σοκ από το εξωτερικό, τονίζοντας πάντως ότι μόνο ο Δημόσιος Τομέας μπορεί να σηκώσει το βάρος της ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει επιπλέον ευρωπαϊκούς πόρους για την έρευνα, την παιδεία και την καινοτομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης