Δεν έχει σημασία ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, καθώς το 80% των Ελλήνων βουλευτών έχει υπερψηφίσει τη συμφωνία, επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στο σλοβενικό Τύπο.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε την ανάγκη να διαμορφωθεί μία λειτουργική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχιστεί η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι «δεν είναι ένα σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουμε αυτή τη στιγμή, αν και θεωρητικά, είναι πάντα πιθανό».

Ο επικεφαλής του ESM εξήγησε ότι τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων της περιόδου 2010 – 2014 έχουν αρχίσει ήδη να αποτυπώνονται στον κλάδο της ανεργίας και της ανάπτυξης.

Σχετικά με το χρέος, απέκλεισε το ενδεχόμενο ονομαστικής διαγραφής του, σπεύδοντας να σημειώσει ότι το ελληνικό χρέος δύναται να καταστεί βιώσιμο και με έτερους τρόπους, όπως η επιμήκυνση των ωριμάνσεων και η μείωση των επιτοκίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο κ. Ρέγκλινγκ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης