Επαφές υψηλού επιπέδου με την ελβετική κυβέρνηση, με στόχο τον εντοπισμό ελληνικών κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες, επιδιώκουν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε χθες στο Νταβός ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με την Ελβετίδα ομόλογό του, κυρία Έβελιν Βίντμερ Σλουμφ, από την οποία η ελληνική πλευρά έχει ήδη ζητήσει τα στοιχεία των Ελλήνων καταθετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

100.000 Έλληνες καταθέτες στην «τσιμπίδα» της Εφορίας

Εβδομήντα CD, που περιέχουν στοιχεία για τις καταθέσεις και τους τόκους που πήραν τα προηγούμενα χρόνια περίπου 100.000 Έλληνες καταθέτες του εξωτερικού, έχει στα χέρια του το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Σημειώνεται ότι τα CD δεν είναι από συγκεκριμένη τράπεζα του εξωτερικού, που είχαν «διαρρεύσει» στοιχεία καταθετών και είχαν δοθεί σε διάφορες χώρες, αλλά είναι προϊόν επίσημων επαφών του ελληνικού κράτους με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Υπουργείο Οικονομικών είχε απευθύνει το προηγούμενο διάστημα αίτημα σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε άλλες χώρες, για να λάβει στοιχεία για Έλληνες καταθέτες που δεν δηλώνουν τους τόκους που εισπράττουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης