Σαμαράς: «Να τελειώνουμε με τη συμφωνία»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015, 21:57
Σαμαράς: «Να τελειώνουμε με τη συμφωνία»
«Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει για να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας. Πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα διασώζει την ανάκαμψη που έχουμε ήδη πετύχει και που δεν θα οδηγεί σε ύφεση», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, από τη Ρίγα της Λετονίας, όπου συμμετείχε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Μια συμφωνία, δηλαδή, που διασώζει τις μεταρρυθμίσεις και συνεχίζει τις αποκρατικοποιήσεις», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να ξαναχτίσουμε το μεγάλο κράτος που χρεοκόπησε και να το χρηματοδοτούμε με νέους φόρους που γονατίζουν την οικονομία».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι χρειάζεται άμεσα μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη και αλλαγή πολιτικής «για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας».

Επίσης, είπε ότι στο ΕΛΚ έγινε συζήτηση για την Ανατολική συνεργασία και διαπιστώθηκε η θέληση και η αγωνία διαφόρων χωρών -Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία- να συνδεθούν κι εκείνες με την Ευρώπη, να αποκτήσουν δηλαδή όλα εκείνα τα αγαθά της σταθερότητας, της ανάπτυξης, της ευημερίας που στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια τα θεωρούμε δεδομένα.

«Κι αυτά τα αγαθά που άλλοι λαοί τα επιζητούν κι εμείς τα έχουμε, δεν πρέπει να τα θέσουμε πια σε κίνδυνο», συμπλήρωσε.

Στο περιθώριο της συνόδου ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Γ. Ντολ, την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Βούλγαρο ομόλογό του.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015, 21:58