Ξεκίνησε περίπου στις 17:00 η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό ζήτημα τα ονόματα των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια.

«Κοιτάμε τους Έλληνες στα μάτια, τους λέμε ότι μαζί αγωνιζόμαστε και θα τα καταφέρουμε, γιατί μπορούμε και στα δύσκολα», ανέφερε στην εν εξελίξει ομιλία του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην περίπου 30 λεπτών ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστήριξε ότι το Κίνημα «έχει μεγάλες οργανωτικές δυνατότητες, η παράταξη υπάρχει, η ψυχή της είναι πολύ δυνατή». Και αυτό όπως είπε, «φάνηκε όχι μόνο στις 18 Μαρτίου, φαίνεται κάθε μέρα, θα φανεί ακόμη πιο έντονα την ημέρα των εκλογών». Μάλιστα, επεσήμανε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Κίνημα μπορεί να παρουσιάσει τα ψηφοδέλτιά του την ημέρα διάλυσης της Βουλής.

Σχετικά με τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε τη Μ. Τρίτη της «Ένωσης Πολιτών για την Παρέμβαση». «Την αποδέχομαι», είπε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» των βουλευτών θα πρέπει να γίνεται από δικαστές κι από ορκωτούς λογιστές και όχι από τους ίδιους τους βουλευτές.

«Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκ προοιμίου παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία. Καμία εγκληματική πράξη δεν προστατεύεται από την ασυλία ή από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «για λόγους ιστορικούς», το συνέδριο του κόμματος θα γίνει «στις 3 του Σεπτέμβρη του 2012» (σ.σ. επέτειος ίδρυσης του κόμαμτος από τον Ανδρέα Παπανδρέου).

Τα ψηφοδέλτια- Ο Παπανδρέου υποψήφιος στην Αχαΐα

Αναφορικά με τα ψηφοδέλτια, ο κ. Βενιζέλος είπε πως δρουν με «ερασιτεχνική διάθεση κι επαγγελματική προσήλωση». Ανακοίνωσε πως η Ροδούλα Ζήση (από τη Μαγνησία) και ο Δημήτρης Ρέππας (από την Αρκαδία) μετακινούνται στη Β’ Αθηνών. Παράλληλα, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Αχαΐα. Μετά από αυτή την ανακοίνωση, ακολούθησαν χειροκροτήματα. Όσο για τον ίδιο, θα είναι υποψήφιος στην πόλη όπου μεγάλωσε και διαμένει η οικογένειά του, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στο Ηράκλειο.

Σημειώνεται πως ο Γιάννης Ραγκούσης θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Περιφέρεια Αττικής.

«Μπορούμε και στα δύσκολα. Μπορούμε ιδίως στα δύσκολα», τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζελος, αφού πρώτα εξαπέλυσε επίθεση στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, καλώντας τους ψηφοφόρους να τον αφήσουν «στην άγνοιά του».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά- Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης