Στη συγχώνευση στρατολογικών γραφείων θα προχωρήσει το Γ.Ε.ΕΘ.Α.

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011, 13:26
Στη συγχώνευση στρατολογικών γραφείων θα προχωρήσει το Γ.Ε.ΕΘ.Α.
Στη συγχώνευση-συνένωση των στρατολογικών γραφείων της χώρας και στη δημιουργία νέων στρατολογικών υπηρεσιών σε κάθε περιφερειακή αυτοδιοίκηση θα προχωρήσει η αρμόδια διεύθυνση του Γ.Ε.ΕΘ.Α. (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας) εντός του 2011.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, με θέμα τη λειτουργία Στρατολογικού Γραφείου στον Πύργο.

Όπως αναφέρει ο υπουργός, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, το Στρατολογικό Γραφείο Πύργου θα συγχωνευθεί με το Στρατολογικό Γραφείο Πάτρας και το Στρατολογικό Γραφείο Μεσολογγίου, ενώ θα δημιουργηθεί νέα Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα, σύμφωνα με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Όπως εκτιμά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η πλήρης μηχανογράφηση των στρατολογικών υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κ.λπ.) και η ήδη υπάρχουσα διασύνδεσή τους με τα Κ.Ε.Π., τα οποία θα αναλάβουν τη διαβίβαση όλων των αιτημάτων προς τις στρατολογικές υπηρεσίες, θα επιτρέψει στους πολίτες των περιοχών όπου καταργούνται τα στρατολογικά γραφεία να εξυπηρετούνται ποιοτικά και αποτελεσματικά, χωρίς να είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις νέες στρατολογικές υπηρεσίες.

«Το Στρατολογικό Γραφείο του Πύργου λειτουργεί από το 1930, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημόσιας ζωής στην περιοχή και με αυτό συναλλάσσονται 1.500 πολίτες κάθε χρόνο» έχει υπογραμμίσει ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, διατυπώνοντας τη διαφωνία του με την συγχώνευση του Στρατολογικού Γραφείου του Πύργου.

Επιπλέον, ο βουλευτής εκτιμά ότι οι υπάλληλοι των Κ.Ε.Π. δεν είναι εκπαιδευμένοι στα θέματα που χειριζόταν μέχρι σήμερα το στρατολογικό γραφείο και είναι πιθανό οι πολίτες να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Πάτρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011, 13:26