Μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος δήλωσαν ότι θέλουν να είναι οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων αναφερόμενοι στην επόμενη μέρα των εκλογών στη διακαναλική τους συνέντευξη που παρέθεσαν στο Ζάππειο το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι φύση και θέση είναι ένας πολιτικός σχηματισμός που θέλει να είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος. Δεν φθάνει να το θέλουμε εμείς όμως. Αυτό για να είσαι μέρος της λύσης πρέπει πραγματικά οι προτάσεις που θα γίνονται από τις όποιες πλευρές να είναι προτάσεις που να οδηγούν σε λύση και όχι στη διαιώνιση της ίδιας κατάστασης γιατί αλλιώς θα τα αφήναμε τα πράγματα όπως είναι και έχουμε πει ότι τα πράγματα δεν μας παίρνει να τα αφήσουμε άλλο σε αυτή την κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας και υποψήφια στη Β’ Αθηνών, Ιωάννα Κοντούλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δικιά μας πρόταση ακριβώς το αντίθετο. Φορολογική δικαιοσύνη, κανένα φορολογικό προνόμιο και αντίθετα, πάμε να πιάσουμε, να εντοπίσουμε, να διασταυρώσουμε και να δεσμεύσουμε, τις γκρίζες περιουσίες, αυτές από διαφθορά και φοροδιαφυγή. Και υπάρχουν πάρα πολλές πηγές που μπορούμε να διασταυρώσουμε. Το πόθεν έσχες των βουλευτών και των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, τα κεφάλαια που έφυγαν στο εξωτερικό, τα αρχεία για τους ημιυπαίθριους πρέπει να διασταυρωθούν για τους κατασκευαστές και όχι μόνο για τους αγοραστές, είναι αδικία να πληρώσουν αυτοί τη νύφη», επισήμανε από την μεριά του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Παράλληλα, οι επικεφαλής των Οικολόγων – Πράσινων εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή. «Λύση δεν είναι στη Βουλή οι εγκληματίες», ανέφερε η Ιωάννα Κοντούλη, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το εάν θα έπρεπε η Χρυσή Αυγή να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία. Υποστήριξε, επίσης, ότι «και το πολιτικό σύστημα της χώρας με την τακτική που ακολουθεί παίζει το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης