ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύδονται οι πανηγυρισμοί για αύξηση προσλήψεων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013, 16:27
ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύδονται οι πανηγυρισμοί για αύξηση προσλήψεων
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης με αφορμή τη νέα αύξηση της ανεργίας και καταλογίζει στον υπουργό Εργασίας και τον Πρωθυπουργό ότι πανηγυρίζουν ψευδώς για τη δήθεν αύξηση των προσλήψεων έναντι των απολύσεων.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Στρατούλης σημειώνει ότι «η νέα αύξηση της ανεργίας σε εφιαλτικά για την κοινωνία και την οικονομία επίπεδα, που σπάζουν όλα τα ιστορικά ρεκόρ -και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου που παραδοσιακά αυξάνεται η εποχική απασχόληση- διαψεύδει πλήρως τους πρόσφατους, προκλητικούς προς τους ανέργους και τι οικογένειες τους, πανηγυρισμούς του υπουργού Εργασίας και κυρίως του Πρωθυπουργού με την ομιλία του στη ΔΕΘ περί δήθεν αύξησης των προσλήψεων έναντι των απολύσεων και κατά συνέπεια έναρξης μείωσης της ανεργίας στη χώρα μας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά μάλιστα ότι «η συνέχιση και η σκλήρυνση, από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, των μνημονιακών πολιτικών θα εκτινάξει την ανεργία μέχρι τα τέλη του 2013 σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα (31%), ίδια με αυτά του 1961 που οδήγησαν σε μαζική μετανάστευση στα σκλαβοπάζαρα πλουσίων χωρών της Δύσης εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, και θα ολοκληρώσει τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο οικονομικό, κοινωνικό, εργασιακό και παραγωγικό νεκροταφείο».

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, «η απογείωση του ποσοστού της ανεργίας των νέων περίπου στο 60% τούς οδηγεί όχι μόνο στην ξενιτιά για αναζήτηση εργασίας, αλλά κυριολεκτικά σε οικονομική και κοινωνική γενοκτονία και αυτό αποτελεί ντροπή και αίσχος για την σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση, τις αμέσως προηγούμενες και την τρόικα».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013, 16:27