Για πολιτικές που μετατρέπουν την Ελλάδα «σε επίσημη αποθήκη ψυχών και δεσμοφύλακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» κατηγορεί τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο τομεάρχης Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός.

Σε δήλωση του, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Μηταράκη στον Έβρο, ο κ. Ψυχογιός επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση, αν και προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα και επανίδρυσε το αρμόδιο Υπουργείο και αποδέχτηκε ότι είναι γεωπολιτικοί λόγοι που το γεννούν, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το προσφυγικό-μεταναστευτικό ως πρόβλημα που πρέπει να κρυφτεί εντελώς. Κάνει κανονικότητα την αθλιότητα των νέων δομών που έχει δημιουργήσει και τα κέντρα κράτησης-φυλακές που έχουν δεκαπλασιάσει τον αριθμό των διοικητικά κρατουμένων για πάνω από 18 μήνες προς τέρψη και ικανοποίηση ακροδεξιών και αντιδραστικών ακροατηρίων και θεσμικών οργάνων που η ίδια εξέθρεψε ως κυβέρνηση σε όλη την Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε, επίσης, ότι το ΚΥΤ Φυλακίου «μπορεί να υπηρετήσει με την παρούσα δυναμικότητα τις ανάγκες, δεν χρειάζεται επέκταση ή νέα κλειστή δομή, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ενίσχυση του προσωπικού, διοικητικού και ιατρικού χρειάζεται. Αυτό, άλλωστε, έχει γίνει σαφές και από την Ετήσια Έκθεση της αρμόδιας επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης και σειρά παρεμβάσεων στο Ευρωκοινοβούλιο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης