ΣΥΡΙΖΑ κατά Άδ. Γεωργιάδη

ΣΥΡΙΖΑ κατά Άδ. Γεωργιάδη
Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η επαναφορά από τον νέο υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη της υγειονομικής διάταξης του Ανδρέα Λοβέρδου, βάσει της οποίας είχαν συλληφθεί και διαπομπευθεί οι οροθετικές ιερόδουλες.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον κ. Γεωργιάδη ότι με το πρόσχημα του περιορισμού της μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας «κλείνει το μάτι στο φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής» και «ανάγει την αστυνομία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς σε πρωταγωνιστές, αντιμετωπίζοντας την ασθένεια ως έγκλημα».

«Η επαναφορά σε ισχύ της προεκλογικής ρατσιστικής διάταξης Λοβέρδου, η οποία είχε καταργηθεί μόλις πριν έναν μήνα από την προηγούμενη ηγεσία του Υπ. Υγείας, επιβεβαιώνει με το καλημέρα σας τον ρόλο που ήρθε να επιτελέσει ο νέος υπουργός κ. Γεωργιάδης. Καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας και ιατρικής δεοντολογίας, κλείνοντας παράλληλα το μάτι στο φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Γεωργιάδης με το πρόσχημα του περιορισμού της μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας ανάγει την αστυνομία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς σε πρωταγωνιστές, αντιμετωπίζοντας την ασθένεια ως έγκλημα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση, τονίζοντας:

«Η αποθέωση της υποκρισίας και η ανάδυση όλων των φοβικών αντανακλαστικών της κοινωνίας αποτελούν όπλο για την αδρανοποίηση των πολιτών και την ανεμπόδιστη επιβολή των καταστροφικών επιλογών του μνημονίου».

«Φαίνεται», συνεχίζει η ανακοίνωση, «πως τα εκατομμύρια ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη, τα χιλιάδες ανεμβολίαστα παιδιά, οι ψεκασμοί που δεν έγιναν για την αντιμετώπιση νοσημάτων που μεταδίδονται από κουνούπια, όπως η ελονοσία και ο ιός του Δυτικού Νείλου, οι ελλείψεις που εμφανίζονται σε αντιρετροϊκά και όχι μόνο φάρμακα, η υποστελέχωση, συρρίκνωση και κατάργηση των δομών υγείας κ.ά που δημιούργησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων τριών χρόνων των οποίων είναι φανατικός θιασώτης ο κ. Γεωργιάδης δεν τον απασχολούν. Είναι φανερό πως αυτοί που παριστάνουν τους υπεύθυνους, διαλύουν καθημερινά και συστηματικά το δημόσιο σύστημα υγείας βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του ελληνικού λαού. Και στην περίπτωση του νέου υπ. Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδη 'Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται', όπως λέει και ο λαός μας».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Διαβάστε επίσης: Ο Γεωργιάδης επαναφέρει διατάξεις που διέσυραν τη χώρα, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013, 07:31

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013, 17:01