Σόιμπλε: «Γνωρίζουμε ότι μεγάλη μερίδα Ελλήνων υποφέρει»

Σόιμπλε: «Γνωρίζουμε ότι μεγάλη μερίδα Ελλήνων υποφέρει»
«Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν πολύ αργά» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών.

Σύμφωνα με δύο συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Σόιμπλε μίλησε για «κάποια πρόοδο σε επιμέρους ζητήματα», εξέφρασε ωστόσο τη θέση ότι οι συζητήσεις συνολικά προχωρούν αργά και δεν έχουν φτάσει ακόμη σε καθοριστικό σημείο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι συνομιλίες εκτυλίσσονται γύρω από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το τρέχον πρόγραμμα και δεν υπάρχει λόγος να γίνεται συζήτηση για ένα «σχέδιο Β» ούτε για τρίτο πακέτο.

Τρίτος συμμετέχων στη σύσκεψη ανέφερε ότι έγινε μια μακρά συζήτηση για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες για την ύπαρξη βούλησης για μεταρρυθμίσεις.

Υποστήριξε μάλιστα ότι ο Σόιμπλε ανέφερε: «Γνωρίζουμε ότι μεγάλη μερίδα των Ελλήνων υποφέρει, όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν βλέπει ακόμη τι πρέπει να γίνει για να βάλει τέλος σε αυτό».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, 20:24