Σπίρτζης: Πρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσουμε λογικές «ιδιοκτητών» και «φιλοξενούμενων»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, 04:59
Σπίρτζης: Πρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσουμε λογικές «ιδιοκτητών» και «φιλοξενούμενων»

"Η διεύρυνση και ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα πολιτικό φορέα, τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αφορά όλα τα ρεύματα, όλα τα πρόσωπα και όλους τους πολίτες της προοδευτικής παράταξης" τονίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εσωτερικών, Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία».

"Αποτελεί” , προσθέτει, “ένα ιστορικό εγχείρημα που κλείνει τον μεταπολιτευτικό κύκλο και θέτει τη νέα γραμμή εκκίνησης της έκφρασης των προοδευτικών πολιτών, της νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας. Η όποια ολιγωρία, ο όποιος δισταγμός, η όποια προσπάθεια αναβλητικότητας αυτού του εγχειρήματος αποτελεί δώρο στην συντήρηση και σε μια κυβέρνηση που αποκαλύπτει καθημερινά την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της και τις ακροδεξιές της πρακτικές."

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη "Η Προοδευτική Συμμαχία ως το Συνέδριο οφείλει να θέσει τις βάσεις για πολλαπλά και δύσκολα θέματα, πολιτικά και οργανωτικά. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τραύματα του παρελθόντος, αξιοποιώντας θετικά και όχι διαιρετικά, τις εμπειρίες των διαφορετικών ρευμάτων. Πρέπει να ξεπεράσουμε λογικές και αντιλήψεις τόσο των «ιδιοκτητών» όσο και των «φιλοξενούμενων». Να υιοθετήσουμε ένα σύγχρονο καταστατικό, νέες οργανωτικές δομές και πολιτική λειτουργία. Πρέπει να συνθέσουμε το νέο προοδευτικό εθνικό σχέδιο της κυβερνώσας Αριστεράς, με συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδια νόμου στα κρίσιμα εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, βλέποντας ταυτόχρονα λάθη και «τοξικές» πολιτικές που πλήγωσαν τον προοδευτικό κόσμο. Πρέπει να σκάψουμε μέσα στην κοινωνία και να μαζικοποιήσουμε τον κοινό πολιτικό μας φορέα. Να φτιάξουμε τα δίκτυα αμφίδρομης επικοινωνίας με τους κοινωνικούς φορείς και τον προοδευτικό κόσμο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο Συνδικαλισμό, στα Επιμελητήρια, στους συλλόγους, στις γειτονιές, στις πρωτοβουλίες και τις κοινωνικές συλλογικότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει πολύ δουλειά και γι αυτό απαιτείται η συστράτευση όλων των προοδευτικών πολιτών".

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, 05:02